Marea mascaradă

Pe timpul lui Ceaușescu milițienii erau printre cele mai inepte și detestabile creaturi. Sigur, existau și oameni în tagma asta, dar majoritatea erau doar făpturi decerebrate, recrutate special pentru această calitate – necesară executării fără crîcnire a celor mai oribile misiuni. Faptul că erau analfabeți era de notorietate, dovadă fiind cursurile de școlarizare forțată la care erau supuși, însă cu rezultate dintre cele mai comice.

De exemplu, circula un banc în epocă cu o clasă de milițieni la seral care au primit la examen întrebarea „Cine a scris Scrisoarea a III -a?”. La un moment dat vine un șef mai mare din ministerul de interne să se intereseze cum merge examinarea. Examinatorul iese precipitat și lac de sudoare din sala de examen și spune: „Tovarășe secretar (secretarii ăștia erau mari barosani pe vremea aia, n.m.), raportez, i-am rupt cu bătaia, da’ nici unul nu vrea să recunoască!”.

Avansarea analfabeților se făcea cu derogare pînă la grade de ofițeri superiori. Majoritatea celor ajunși ofițeri, jenați de handicapul lor – în special față de ofițerii de la ministerul apărării, unde lucrurile nu mergeau așa de ușor, s-au înscris la facultatea de drept la FF sau seral (o fabrică de diplome avant la lettre). Acolo ofițerii de miliție au beneficiat de tratamentul îngăduitor al unui corp profesoral sensibilizat pe linie de partid (Hai, dom’le, că n-o să ajungă avocat pledant sau judecător, ce naiba!…) și au ieșit absolvenți de studii superioare, deși singurul lor progres real era de la analfabet la analfabet funcțional. Variațiuni la facultatea de drept erau școala de ofițeri – pentru ăia mai sărăcuți, și „academia” Ștefan Gheorghiu – pentru ăia cu potențial. Chestia e că acești ofițeri de miliție cu studii superioare, din cauza complexelor de inferioritate devenau după absolvire și extrem de aroganți, că răi erau dinainte. Nu e lipsit de importanță că acești milițieni s-au regăsit în idealurile naționalismului interbelic și că ei sînt principalul promotor al dacopatiei ca substitut de identitate.

Revoluția i-a prins în funcții pe tovarășii ofițeri și subofițeri de la ministerul de interne și, în afară de schimbările de nume – polițiști și jandarmi în loc de milițieni, mare lucru nu s-a schimbat – nici analfabetismul (funcțional), nici complexele de inferioritate, nici aroganța și răutatea, nici obediența față de partid, nici proastele obiceiuri de capă și șpagă și nici în nici un caz obiceiul de a obține o diplomă de licență în drept la una dintre fabricile de diplome, private de data asta.

Impostura, complexele de inferioritate, aroganța sînt de notorietate și în zilele noastre, pentru că mai există cîțiva jurnaliști nebuni care scriu despre faptele de vitejie ale tovarășilor de la ministerul de interne. Iar violențele forțelor ministerului de interne împotriva manifestanților din 10 august 2018 trebuie interpretate în această cheie a analfabetului funcțional care își descarcă toată frustrarea și răutatea pe ceea ce reprezintă opusul său – oameni liberi, educați, integri, cu simțul umorului. 

sursa: https://www.facebook.com/media/set/?set=p.2824388767614290&type=3

Și, acuma că am stabilit cum stăm, să citim în revista Newsweek ce le-a fătat mintea tovarășilor din „Grupul de Lucru din Jandarmeria Română” – grafia cu majuscule le aparține.

„Art. 5 – (1) Sunt interzise manifestările publice prin care: c) se urmărește defăimarea ţării şi a naţiunii, afectarea caracterului național, suveran și independent, unitar și indivizibil al statului român, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violență publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri“. 
Art. 6 – Pe timpul desfăşurării manifestărilor publice, sunt interzise: h) ascunderea feţei cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea“.

După ce ne-au zăpăcit de cap cu izolare, cu carantină, cu distanțare socială, cu magazine și restaurante închise, cu obligativitatea purtării măștii pe figură, toate spre binele nostru, evident, azi vin aceiași milițieni care au condus ostilitățile în ultimele 3 luni și ne spun că nu mai avem voie să purtăm mască pentru că am împiedica astfel identificarea!

Da, ar fi împiedicată astfel identificarea ălora de vor să defăimeze minunatele cadre de nădejde ale ministerului de interne și care vor să compromită minunata idee de lege a lui Liviu Dragnea de defăimare socială.

Concluzia ar fi că nu trebuie să li se interzică să dea legi doar infractorilor  din parlament, ci și milițienilor din ministerul de interne, pentru că și unii și alții au același motiv.

Lasă un răspuns