Azi în Timișoara, mîine-n toată țara!

Zilele astea vanitatea timișorenilor e pusă la mare încercare: există o variantă de lucru potrivit căreia sediul regional ANAF să fie mutat la Deva. Armata de slujbași ai statului de la direcția financiară Timișoara (vreo 600 de suflete) au întrerupt lucrul de Luni și protestează mînați nu atît de interesul lor egoist, cît de grija pentru timișoreni! <<”Oamenii trebuie să fie alături de noi, ne-am cam pierdut spiritul de timișoreni și poate că e momentul să ni-l reamintim. Politicienii de rahat din Timișoara nu fac nimic să ne ajute! Măcar oamnii să fie solidari” – spune unul din funcționarii publici. Valetin Murariu, angajat al Direcției Financiare timișoara susține că nici oamenii politici nici cetățenii județului nu realizează ce înseamnă de fapt mutarea instituției regionale ANAF la Deva. ”Habar nu au ce li se pregătește. Nu au idee cum se vor duce cu căciula în mână să ceară alocare din buget pentru orice. Mutarea nu înseamnă doar niște locrui de muncă. De aceea oamnii au decis și azi să protesteze și nu vor să intre la lucru până nu avem garanții că propunerea cu Deva nu se întâmplă”, a spus Murariu.>> – http://www.evz.ro/detalii/stiri/protestul-continua-politicieni-de-rahat-habar-nu-au-cum-se-vor-duce-cu-caciula-in-mana-1048866.html. Dincolo de harababura specifică direcțiilor de finanțe publice, funcționarii timișoreni au intrat în febra comprimărilor, aidoma celor din Hercules -ul lui Ilf și Petrov.

Mai exact, funcționarul citat de cotidianul EVZ, își face griji că nu vor mai putea timișorenii să ceară și ei ca tot omul o „alocare din buget pentru orice”. Păi ăsta e motiv de bucurie, stimați concetățeni! Înseamnă că bugetul local are o șansă să-și tragă sufletul și să nu mai sfîrșească în roșu. Desigur, vor fi sacrificate proiecte grandioase din categoria „pentru orice”, însă cred că merită să ne sacrificăm și să îndurăm risipa alocarea banilor pentru orice.

Nu rămîne decît să vedem timișorenii că vor fi alături de bieții funcționari și-și vor aduce aminte de spiritul lor vestit, ieșind în stradă în număr mare să ceară schimbarea destinației noii direcții regionale de finanțe publice de la Deva la Arad. Oricum, e mai aproape de Timișoara.

3 comentarii la „Azi în Timișoara, mîine-n toată țara!”

  1. Despre ce vanitate vorbesti d-ta, dle Dumitru a lui Nae ? Ce este vanitate in a-ti cere dreptul legitim ca finantele regiunii sa fie gestionate din zona care contribuie cu 50% din avutia regiunii ?! O spun in caz ca nu cunosti cifrele, Timisul contribuie cu 48-50% la PIB-ul regiunii, fata de Hunedoara care vine cu 10-12%. Cine a mai auzit ca finantele sa fie coordonate din alta parte decit cel mai mare contributor la buget ? Nimeni nu spune ca Deva sau alte orase resedinta de judet din regiune nu vor avea vreo regionala pe varii domenii de competenta, dar finantele care reprezinta coloana vertebrala a administrarii unei regiuni n-au cum sa fie in alta parte decit capitala de regiune.

    1. Dragă Mircea, de cînd există „un drept legitim ca finanțele unei regiuni să fie gestionate din zona care contribuie cu 50% din veniturile regiunii”?! Unde e prevăzut dreptul ăsta?! De către cine?! Asta e definiția vanității – a-ți aroga drepturi pe care consideri doar tu că ți se cuvin (ambiție neîntemeiată, dorință de a face impresie, deșertăciune, orgoliu etc.).

  2. … spiritul timișorenilor este mai presus decît deciziile administrative pe care le iau niște birocrați sau politicieni oportuniști. Cine n-a înțeles ori nu e timișorean, ori face parte din tagma funcționarilor imbecili și ipocriți.

Lasă un răspuns