Iată că, până la urmă, justiţia din România triumfă!

Vă mai aduceţi aminte de doamna judecător Elena Turcu, preşedintă a Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa?

Foarte pe scurt, situaţia se prezintă în felul următor: în 2007 Elena Turcu scapă de acuzaţia de conducere a unui autovehicul în stare de ebrietate (infracţiune sub incidenţa codului penal) mizând pe un viciu de procedură, cu complicitatea colegilor magistraţi. După mai multe tergiversări, „purtătorul de cuvânt al ÎCCJ, judecătoarea Georgeta Barbălată, a declarat marţi (azi 26.04.2011) că, potrivit deciziei magistraţilor, fapta nu este prevăzută de legea penală, ceea ce înseamnă că s-a stabilit că Elena Turcu avea o concentraţie de alcool în sânge care ar atrage o răspundere contravenţională.” – agerpres.ro.

Cu alte cuvinte, judecătoarea era totuşi matoală, dar numai un pic, nu de codul penal…

2 comentarii la „Iată că, până la urmă, justiţia din România triumfă!”

  1. Acum citeva saptamini o anumita parte a statului New York, a sarbatorit Sfintul Patrick. Citeva filmuletze pe Youtube arata ce frumos si „pasnic” petrec studentii de la U-Albany (facultatea de stat) – http://www.youtube.com/watch?v=1-0wxTpRg-Q&feature=related . Sint o gramada de filmulete din astea care arata ce iubitori sint copii nostri mai mari dupa ce beau de sting butoaie de bere si alte lichioruri.
    Acum, purtatorul cu „vorba” al Academiei de Politie din orasul cu pricina a iesit la televizor pe toate cele 1500 de canale si a zis ca politia ii cauta (…cu luminarea) pe cei ce s-au dedat la asa fapte si ca cei care au filmat si care au uploadat pe YouTube trebuie sa vina ca martori la proces(e) si sa sustina politia sa ii prinda pe acei copilasi care au distrus bunurile materiale ale cetatenilor.

    Toate bune si frumoase, nenea purtatorul cu vorba, lucrator de 30 de ani la politie, avea masina de servici – cruiser inmatriculat cu numere speciale , fara luminite sus pe capota numai asa prin bara si alte locuri, geamuri negre, etcetera. Intr-o buna seara l-a tras si pe el politia pe dreapta pentru ca avea viteza cam mare si cind s-a dat omul jos de la volan a cazut lat pe burta. Initial confratii politisti au sarit saracii sa il ajute sa ridice insa nenea era asa de beat caci nu il mai tineau picioarele. L-au arestat, cu catuse tot in regula, fara sa aiba voie sa dea telefoane si alte imbrinciri cu tovarasii lui si l-au dus la sectie.

    Binenteles ca imediat a aparut avocatul lui de la sindicat (da, politistii au sindicat la America) si ala i-a spus sa nu cumva sa puna boticul pe fiola si sa refuze orice test pe ideea ca , mai curge niste apa pe Hudson (varianta Dunarii de pe aici de pe la noi) pina miine dimineata, se duce si alcoolul din singe si gata iese de la jail. E uite ca pina dimineata nenea nu s-a trezit si cind totusi i-au pus fiola inca avea nu stiu cit la mie alcool in singe si inca era incapabil sa conduca, pasibil de DWI – Driving While Impaired – permis suspendat pe 2 ani, puscarie 6 luni, amenda cit cuprinde – foarte naspa pentru un cetatean normal ca mine sau ca tine. Cu toate astea, domnul politist iese de la politie a doua zi dimineata si se duce acasa bine mersi. Diferenta intre povestea de mai sus este ca nenea asta a fost suspendat imediat din functie, i-au luat pistolul, masina, insigna, tot si l-au trimis acasa fara salariu pina cind judecatorul decide ce si cum.
    Justitia a inceput sa se miste mai bine si in Romania, politistii sa nu mai fie asa timizi, si ar fi trebuit sa ii puna catusele lui tanti judecatoarea imediat, s-o puna jos pe asfalt pina se linistea nitel, nu telefoane celulare nimic si dusa la sectie. Daca politistii ar pune mina pe infractori fara sa le mai fie frica de ce se intimpla mai tirziu multe lucruri ar merge un pic mai bine si acolo.

Lasă un răspuns